Posted on: 5. september 2024 Posted by: nhldraktbutikk Comments: 0
Canucks kan signere gratisspiller Antti Raanta for å fylle en ledig keeperposisjon

Det er rapportert at Vancouver Canucks ser på frispilleren Antti Raanta og er interessert i å signere ham på en profesjonell prøvekontrakt (PTO).

På keepermarkedet de siste ukene har Canucks vært ivrige etter å gjøre et grep fordi gjenopprettingen av kneskaden til hovedmålvakten Thatcher Demko i sluttspillet forrige sesong ikke har gått som forventet. Selv om Demko har gjenopptatt skøytetreningen, kan ikke Canucks ta lett på det før de offisielt bekrefter at Demko kan delta i åpningskampen.

For tiden har ikke Canucks mange alternativer på keeperplassen. De planlegger å gjøre Artur Shilovs til reservemålvakt på heltid denne sesongen. I sluttspillet forrige sesong spilte Shilovs 10 kamper for å erstatte den skadde Demko og veteranen Casey Desmys, med en rekord på 5 seire og 5 tap. Til tross for dette har han bare 9 kamper med NHL-erfaring. Når Shilovs går ut på isen i Canucks NHL drakter, trenger han fortsatt mer erfaring. I tillegg har Jiri Patra, som tidligere i sommer ble signert som tredje målvakt, også kun 8 NHL-kamper med erfaring.

På grunn av mangelen på keepererfaring, vil Canucks naturligvis se etter flere veteranalternativer under treningsleiren for å fylle dette gapet, spesielt når Demko kanskje ikke er helt restituert. Det er rapportert at de har vært i kontakt med Kevin Lankinen, en toppmålvakt på friagentmarkedet, men det er ikke klart om de planlegger å tilby ham en prøvekontrakt eller direkte signere en formell kontrakt.

Antti Raanta kan være Canucks “Plan B” etter feilen i Lankinens forhandlinger. Den finske målvakten var en gang en av et par av høykvalitets keepere i ligaen, men han falt i trøbbel forrige sesong, og oppnådde bare en redningsprosent på 0,872 på 24 kamper, og dette var bak defensivt solide Carolina Hurricanes. Til slutt ble han plassert på waiver-listen i mars og ble en gratis agent i sommer, og avsluttet den ettårige kontrakten på 1,5 millioner dollar han signerte med Carolina i fjor sommer.

Å signere Raanta har imidlertid også en høyere risiko, hovedsakelig på grunn av hans hyppige skadehistorikk. Siden sesongen 2019-20 har han aldri spilt mer enn 30 kamper. I sin 11 år lange karriere har han kun vært frisk nok til å spille de fleste kampene som lagets startmålvakt én gang.

Canucks står overfor en utfordring på keeperplassen, spesielt når Demkos helse fortsatt er uklar, og Laenta kan bli et alternativ for dem for å fylle den ledige stillingen. Hvis den erfarne veteranen endelig blir signert, vil han gi en garanti for lagets forsvar i den nye sesongen og vil også la billige ishockey drakter hans dukke opp på isen igjen.

Leave a Comment